Om Vallens Soppteater

fullsatt-pa-valen
I den anrika restaurangmiljön under de vackra kristallkronorna avnjuts både mat, dryck och underhållning. I Kalmar teater från 1863 ritad av Bror Carl Malmberg.

Vallens soppteater är mötesplatsen för dig som vill njuta av både kultur, soppa och trevligt umgänge. Varje torsdag bjuder vi in till en timmas scenkonst och ljuvlig soppa. På vår kulturscen blandar vi de olika föreställningarna efter smak och tycke med både musik, teater, föredrag och litteratur.

Vallens soppteater arrangeras av Kalmar teaterförening, en del av Riksteatern. Förutom stöd från  Kalmar Kommun, samarbetar Kalmar teaterförening med Folkuniversitetet och  Porten Café och Restaurang.

logga-porten

fulogo-rodsvart

Andrea Gillman, programansvarig för Vallens Soppteater.

 

Vallens Soppteater drivs av Kalmar teaterförening.

Vallens Soppteater drivs av Kalmar teaterförening med Andrea Gillman som verksamhetens programansvariga. Andrea är utbildad kulturvetare och har arbetat med projektledning och marknadsföring inom kultursektorn och är van vid att skapa arrangemang. Tidigare har Andrea bland annat arbetat för Stockholms Internationella filmfestival som enhetschef  för gästavdelningen men också som projektledare för Sommarbion 2018 som lockade nästan 25 000 besökare på fem dagar. Andrea har också yrkeserfarenhet från till exempel Länsmuseet i Kalmar där hon arbetat med kulturmiljöpedagogik, Kalmar slott som guide och från produktionsföretaget Olivia Stevens Productions.