Snart kommer Vallens soppteater att öppna dörrarna igen. Nu med Andrea Gillman som ansvarig verksamhetsutvecklare vid Kalmar teaterförening. Inom några veckor kommer det nya programmet att presenteras.

– Jag vill få fler att upptäcka soppteatern och nå ut till nya målgrupper. Soppteatern ska bidra till att utveckla kulturutbudet i Kalmar. Det får gärna växa i takt med att Kalmar gör det. Jag ser fram emot att träffa publiken. Det ska bli spännande att sätta samman programmet. Jag har många roliga idéer, säger Andrea Gillman.

Andrea Gillman kommer från Kalmar och är utbildad kulturvetare. Hon har arbetat med projektledning och marknadsföring inom kultursektorn och är van vid att skapa arrangemang. Andrea har bland annat ansvarat för sommarbio i Stockholm som lockade nästan 25 000 besökare. Andrea har också yrkeserfarenhet från till exempel Länsmuseet i Kalmar där hon arbetat med kulturmiljöpedagogik, Kalmar slott som guide och från produktionsföretaget Olivia Stevens Productions. Senast kommer Andrea från en chefstjänst på Stockholms internationella filmfestival.