Om oss

fullsatt-pa-valen
Den anrika restaurangmiljön är nu nyrenoverad. Under de vackra kristallkronorna avnjuts både mat, öl/vin och underhållning. I Kalmar teater från 1863 ritad av Bror Carl Malmberg.

Vallens soppteater är mötesplatsen för kultur, soppa och trevligt umgänge. På den nyöppnande Teatervallen inbjuds Kalmarborna varje torsdag för att avnjuta en timmes scenkonst ihop med en skål väldoftande soppa. På Kalmars nya kulturscen blandas musik, teater, litteratur och intressanta föredrag.

Vallens soppteater arrangeras av Kalmar teaterförening, som är en del av Riksteatern och som får stöd av Kalmar kommun. Samarbetspartners är också Folkuniversitetet och Porten Café och Restaurang.

Jonas Hellberg driver Vallens soppteater. Arrangör är Kalmar teaterförening.

Vallens soppteater drivs av Jonas Hellberg, som är verksamhetens producent och konstnärlig ledare. Jonas har i många år drivit olika teaterprojekt, exempelvis Teater Proximus uppsättningar av Lars Molins tv-filmer som sommarteatrar på norra Öland. Jonas är engagerad i Kalmars kulturliv, exempelvis som ledamot i Byteaterns styrelse och som ersättare i styrelsen för Kalmar läns museum. Jonas är skribent, van föredragshållare och har bearbetat flera manus för teater. Våren 2016 var han stipendiat på Bergmangårdarna på Fårö.

kalmar_logga_491x80

logga-porten

fulogo-rodsvart